“Punt de no retorn”, exposició fotogràfica sobre el canvi climàtic, al Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala.

oct. 11, 2023

A partir del proper divendres 13 d’octubre es pot visitar a la sala d’audiovisuals del Museu de l’Anxova i de la Sal (MASLE), a l’avinguda Francesc Macià, 1 de l’Escala, l’exposició “Punt de no retorn”, del fotògraf Sergi Reboredo. Aquesta mostra és el resultat de més de vint anys de documentar en desenes de països les conseqüències del canvi climàtic. Viatges realitzats per tots els continents que mostren de manera fefaent que el canvi climàtic és una qüestió que afecta a tothom i que si no fem res per posar-hi remei acabarem amb la vida del planeta tal com la coneixem avui dia. Aquesta exposició es podrà veure al MASLE fins el 4 de novembre.

Una exposició de quaranta fotografies que mostren les conseqüències, algunes d’elles irreversibles, que està tenint el canvi climàtic en diferents països del món. Sergi Reboredo (Barcelona, 1971 és fotoperiodista especialitzat en reportatge social i fotografia de viatges. Ha rebut diversos premis i reconeixements pels seus treballs com el Premi de la Fundació de Drets Civils 2003, Finalista Premi Internacional de Fotografia Digital Gabriel Cualladó de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) amb l’obra “La mirada de los desheredados” (2004) , primer premi III Certamen Nacional de Fotografía los Derechos Humanos (Realejos, Tenerife), primer premi Eugenio Rodríguez de l’Ajuntament de Toledo, i premi de Fotoperiodisme Fundación Caixa Galicia – Juan Cancelo 2007. També nominat el 2012 al prestigiós premi Pictet organitzat pel diari econòmic Financial Times, el 2015 va ser guardonat amb el premi Humanity Photo Award de la UNESCO, i al 2018 la Casa d’Àfrica li concedeix el premi a la millor fotografia realitzada en ciutats africanes, entre molts altres guardons.

Els seus treballs han estat exposats en diverses sales: Maison de la UNESCO (París), Museu d’Art Guangdong (Xina), La Casa Encendida (Madrid), MACBA (Barcelona), Kowasa Gallery, SONIMAG, Perpinyà (França), o a l’Institut Català Internacional per la PAU de Barcelona. Algunes de les seves obres han estat adquirides pel Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales, Davis Museum, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Toledo, l’Ajuntament de Torrevella, l’Institut Municipal d’Acció Cultural de Reus, la Fundació Caixa Castelló i l’Ajuntament de Dénia. L’any 2004 va publicar el llibre “Barcelona 2004 como mentira” conjuntament amb l’escriptor Manuel Trallero, l’any 2018 el llibre 101 lugares de mundo (Editorial Anaya), l’any 2019 el llibre Trenes por el Mundo (Editorial Anaya), i l’any 2022 101 lugares sorprendentes de Cataluña (Editorial Anaya).

És membre de l’UPIFC, i del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Les seves fotografies també formen part del fons de Fotografia del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Combina la docència amb la publicació de llibres i publicacions en diaris i revistes de tot el món com National Geographic, GEO, Condé Nast Traveller, BBC, Viatjar, Discovery Channel, New York Times, Daily Signal, Stern, The Telegraph, The Times i The Guardian, entre molts altres. Compagina la seva tasca de fotoperiodista amb la de docent. Des de 2005 és professor de l’IEFC.