Després de la bona acollida del Taller de Cançons Tradicionals dels anys anteriors el proper 8 de febrer comença la quarta edició d’aquest taller organitzat pel museu. Aquest taller, conduít per Ramon Manent, es durà a terme durant deu sessions els dijous de les 19 a les 20.30 hores al Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala (MASLE).
Aquest quart Taller de cançons tradicionals segueix amb l’aprenentatge i pràctica col·lectiva de cançons recollides a Barcelona pel matrimoni Gallardo-Matheu (1926) i a l’Escala per Palmira Jaquetti (1929), en el marc de les Missions de Recerca de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. Des del Museu de l’Anxova i de la Sal es proposa un taller de 10 sessions d’una hora i mitja de durada amb l’objectiu de conformar un programa de concert per oferir-lo en públic al finalitzar el cicle
La inscripció és gratuïta i no es requereixen coneixements acadèmics de música ni de tècnica vocal; tan sols un mínim d’oïda, bones ganes de cantar en grup i interès en conèixer el nostre cançoner tradicional.
Inscripcions a museu@lescala.cat i al 972 77 68 15
Precisament aquest taller s’inicia pocs dies després de la presentació del llibre “El Cançoner de l’Escala. Cançons de tradición oral. Obra del Cançoner Popular de Catalunya 1926-1929” Amb l’edició d’aquest llibre es dóna continuïtat a anys d’investigació duta a terme des del Museu de l’Anxova i de la Sal sobre l’Obra del Cançoner: L’any 2002 el núm. 84 del Full d’Història Local es va dedicar a la recerca sobre el pas de Jaquetti per l’Escala a càrrec del musicòleg Joan de la Creu Godoy; l’any 2008 es va editar un disc amb l’enegistrament de les cançons cantades per la neta d’una de les àvies entrevistades, Maria Teresa Pellicer i Lleonart, i per Marcel Pagès Vilabrú; L’any 2020 es va publicar un segon treball sobre la tasca de Palmira Jaquetti a l’Escala l’any 1929. Aquest treball,amb textos d’Albert Berrio, Lurdes Boix i Ramon Manent, conforma el núm. 104 dels Full d’Història Local.
El taller d’enguany coincideix amb l’exposició temporal al MASLE, que porta per títol “Cent Anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya (1922-1940)”, exposición plantejada com a una síntesi de la convulsa història d’aquest gran projecte: la seva gènesi, característiques i evolució, el seu trencament en esclatar la guerra, i finalment, la recuperació dels materials l’any 1991 gràcies a la mediació de Mn. Josep Massot i Muntaner (Abadia de Montserrat) amb la família Patxot.