El proper 18 de maig, com cada any, el Museu de l’Anxova i de la Sal se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus (DIM) que aquest any, excepcionalment s’inicia el dia 15 i s’allarga fins el 18 de maig, amb la gent gran com a protagonista.
Un dels punts d’aquest any a potenciar és tota la feina feta pels museus durant aquest any, especialment la que té a veure amb el seu vessant més pròxim i social: el suport que s’ha donat a col·lectius especialment vulnerables (gent gran i col·lectius amb risc d’exclusió), molt afectats per la pandèmia del Covid-19. Per aquest motiu en el Museu de l’Anxova i de la Sal el 18 de maig es farà una visita guiada i un taller de memòria a un grup de 20 persones de la Residència de gent gran Els Pins. Aquest taller permetrà documentar imatges antigues de l’Escala gràcies a la memòria dels més grans.
Per aquesta activitat el museu, excepcionalment, estarà tancat per aquest grup d’Els Pins per garantir la màxima seguretat per aquest col·lectiu de risc.
Davant el moment que estan vivint les societats actuals arran de la pandèmia de la COVID-19, el Consell Internacional dels Museus (ICOM) aposta pel paper que han de jugar els museus en les societats i en el lideratge que aquests han d’assumir en els canvis que se’ns presenten: cal repensar la relació dels museus amb les comunitats a les quals serveixen, experimentar amb nous models híbrids de consum cultural i reafirmar amb força el valor dels museus en la construcció d’un futur just i sostenible.
Precisament el proper dissabte 15 de maig, a les 11h, tindrà lloc al Museu de l’Anxova i de la Sal (MASLE) la conferència i presentació del número 105 de la revista Fulls d’Història Local: “SÍMBOLS DE PROTECCIÓ A L’ESCALA” Espantabruixes i signes exorcitzadors a les llars escalenques” de Gabriel Martín Roig. Aquest acte formar part també de les activitats organitzades en el marc del Dia Internacional dels Museus i va acompanyat amb una visita guiada a Cinclaus i Sant Martí d’Empúries.