Recursos digitals : Rutes i visites guiades

Entra i passeja per les sales de l’Alfolí de la Sal-Museu de l’Escala i l’Espai Víctor Català amb l’acompanyament musical al violoncel de Ramon Bassal i al piano de Marc Piqué, per conèixer la història de l’Escala i la trajectòria artística i literària de Caterina Albert i Paradís, Víctor Català.

A la planta baixa es podrà visitar l’exposició temporal «Albades» amb fotografies i poemes de Carles Duarte. També es pot veure l exposició temporal «L’Escala de les dones» amb fotografies dels col·lectius de dones de l’Escala de l’associació Cromàtica.

Les músiques que s’escolten són de Ludwig van Beethoven: 7 variacions sobre un tema de la Flauta Màgica; d’Eduard Toldrà: Cançó per a veu i piano transcrita per a violoncel i piano; de Robert Schumann: Adagio Op 70 i de Gaspar Cassadó: Serenade.

El Museu de l’Anxova i de la Sal, inaugurat l’any 2006 a l’antic escorxador, mostra la història de la pesca i de la salaó de peix blau, des del segle XVI fins a l’actualitat, i ens submergeix en un temps, un patrimoni i uns coneixements únics a la costa catalana. A més de donar a conèixer l’evolució de la pesca i de la salaó, ofereix al visitant exposicions temporals de gran format de temàtica etnològica i tallers, rutes i visites guiades per donar a conèixer el patrimoni cultural i natural de l’Escala.

Coneixerem el Museu de l’Anxova i de la Sal on mostra la història de la pesca i de la salaó de peix blau, des del segle XVI fins a l’actualitat, i ens submergeix en un temps, un patrimoni i uns coneixements únics a la costa catalana.

Visita guiada a l’edifici més emblemàtic de l’Escala, l’Alfolí de la Sal, que acull el Museu de l’Escala, amb l’exposició permanent “L’Escala i la Mar d‘Empúries”, l’Arxiu Històric de l’Escala i l’Espai Víctor Català-Alfolí de la Sal, centre de difusió de l’obra d’aquesta escalenca universal, gran escriptora de les Lletres Catalanes.

Visita comentada a la casa de pescadors de can Cinto Xuà de la mà de Lurdes Boix, directora del Museu de l’Anxova i de la Sal (MASLE) i especialista en patrimoni marítim i pesquer. Can Cinto Xuà és un dels pocs exemples de casa de pescadors que es conserven intactes a Catalunya i oberts al públic, en una exposició permanent gestionada des del MASLE.